Nieuws

Bar­co ziet in sterk order­boek teke­nen van herstel

2021-04-21 00:00:00 - Barco ziet in sterk orderboek tekenen van herstel

Barco heeft woensdag voor beurs bekendgemaakt dat het over een stevig orderboek beschikt. Het technologiebedrijf uit Kortrijk ziet hierin een teken van herstel.

Het orderboekje bedraagt nu 351 miljoen euro, 70 miljoen of een kwart meer dan in het laatste kwartaal van vorig jaar. Ook tegenover begin 2020 is er nog een stijging met 10 miljoen euro of 3 procent.

Vooral in de divisies 'Healthcare' en 'Entertainment' waren er de jongste maanden weer meer bestellingen, aldus Barco. In China is het bioscoopbezoek al hernomen, waardoor de bestellingen voor projectoren herstelden. Barco verwacht tegen het einde van dit jaar ook groei in de westerse landen. In de Healthcare-divisie neemt overal ter wereld de vraag naar oplossingen voor digitale operatiekamers weer toe, klinkt het nog.

Het bedrijf blijft wel voorzichtig in zijn vooruitzichten. Het management verwacht voor het eerste halfjaar een omzet die opschuift in de richting van die van de eerste helft van 2020. De winstmarge zou 5 procent of meer bedragen.

Belga