Nieuws

Bar­co waar­schuwt dat cij­fers dit jaar zul­len tegenvallen

2014-07-11 00:00:00 - Barco waarschuwt dat cijfers dit jaar zullen tegenvallen

Het Kortrijkse technologiebedrijf Barco waarschuwt  dat het dit jaar onder de verwachtingen zal presteren. Er komen maatregelen om de uitgaven af te remmen, maar het bedrijf laat nog niet in zijn kaarten kijken wat dat precies zal inhouden.

Barco publiceert zijn halfjaarcijfers pas op 23 juli, maar laat nu al weten dat de omzet met 500 miljoen euro ongeveer 17 procent onder die van vorig jaar zal liggen. De beeldschermspecialist had voor dit jaar een vlak verloop van de resultaten vooropgesteld, maar geeft nu aan dat bedrijfskasstroom en omzet dit jaar toch een lichte daling zullen vertonen. Barco zegt maatregelen te nemen om de uitgaven af te remmen en om de verkoop aan te zwengelen voor de divisie Industrial & Government en de LiveDots activiteit, waar de voornaamste oorzaak van de negatieve groei ligt.

Over de inhoud van die maatregelen wil het bedrijf nog niets kwijt. "Dat zal eerst binnen het bedrijf besproken worden", zegt directeur Investors Relations Carl Vanden Bussche. Ondertussen laat het bedrijf ook weten dat "een aantal vooraanstaande industriële ondernemingen" interesse heeft getoond in de divisie Defense & Aerospace en sommige Venture activiteiten. "Deze bedrijven hebben een meer gerichte focus in de desbetreffende markten en hebben hun blijken van interesse aan Barco overgemaakt", luidt het. Barco beslist voor eind augustus of hieraan gevolg wordt gegeven. Barco is actief in meer dan 90 landen met 4.000 werknemers. Daarvan werken er ongeveer 1.600 in vestigingen in Kuurne en Kortrijk in West-Vlaanderen.

De redactie