Nieuws

Bar­co opent nieu­we pro­duc­tie­si­te The Engine”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De productiesites van technologiereus Barco in Kortrijk en Kuurne verhuizen vandaag naar "The Engine", de nieuwe productiesite op de campus in het Beneluxpark in Kortrijk. 

De nieuwe site en bijhorende infrastructuur, biedt een goede basis om verder te bouwen aan een efficiënte manier van werken en vlotter in te spelen op nieuwe trends,” zegt Filip Deruijck, VP Operations België bij Barco. “De productievloer, bijvoorbeeld, werd multifunctioneel en flexibel ingericht. Door automatisatie en innovatie kunnen we de doorlooptijden verkorten en meer produceren op dezelfde oppervlakte. Zo kunnen we onze levertijden kort houden en kostenefficiënt produceren, ook in België.” In de loop van dit jaar zullen ook de productieactiviteiten van de Noorse site in Kortrijk geïntegreerd worden.

In The Engine worden onder meer projectoren, lampen, medische schermen, LED en netwerkproducten gemaakt.  De verhuizing van de productiesites brengt ongeveer 250 extra medewerkers naar de nieuwe campus. Kuurne blijft wel de logistieke hub in België, van waaruit alle producten verstuurd worden.

De redactie