Nieuws

AZ Zeno zet in op ver­se, lokaal geteel­de biogroenten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Goed eten maakt deel uit van goed herstellen. Met deze gedachte in het achterhoofd zet AZ Zeno in op het verwerken van bio groenten, geteeld op 100 meter vogelvlucht van de campus in Knokke-Heist, 100% natuurlijk en 100% biologisch.

Het is de start van een nauwe samenwerking tussen AZ Zeno en het Polderveld, een zelfoogstboerderij in Westkapelle.

Het Polderveld verbouwt 1 hectare grond voor AZ Zeno. Wat er op het veld komt, wordt na overleg tussen de bioboer en keukenchef voorzien in het zaaiplan. Er wordt geëxperimenteerd met onbekende rassen en teelten en zo krijgen de patiënten, bezoekers en personeelsleden van AZ Zeno lekkere en gezonde groenten op het bord: courgettes, allerlei slasoorten, groene kruiden, groenlof, venkel, raapjes, rode bietjes, paksoi, spitskool, pompoenen, koolrabi’s enz.

Natuurlijk kan niet alles zelf geteeld worden. Er werd doelbewust gekozen om groenten te kweken die een slaagkans hebben in de toch wel moeilijk te bewerken poldergrond, in ons wispelturige klimaat. Met verse ingrediënten, de juiste bereiding en een smakelijke afwerking worden dagelijks bijna 1000 maaltijden verwerkt.

De redactie