Nieuws

47.000 gezin­nen voor groeps­aan­koop groe­ne energie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

47.000 gezinnen hebben zich vrijblijvend ingeschreven voor de zesde groepsaankoop groene energie en gas van de provincie West-Vlaanderen.

Dit is op één na het hoogste aantal ooit en 9 % van alle West-Vlaamse gezinnen.  Voor het tweede jaar op rij werden de inschrijvingen voor de groepsaankopen van Oost- en West-Vlaanderen samengevoegd, in totaal gold het bod dus voor 107.000 gezinnen.

Vier energieleveranciers namen deel. Elegant bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene elektriciteit/gas, 32 % onder de huidige marktprijs. Voor de combinatie groene elektriciteit/gas betekent dit een gemiddelde besparing van 323 euro. Voor groene elektriciteit bleek Engie Electrabel het beste bod klaar te hebben: 17 % onder de huidige marktprijs. Een besparing van 112 euro.

Verlenging inschrijvingen

Gezien het aanbod wordt de inschrijvingsperiode verlengd tot en met vrijdag 3 maart. Inschrijven kan nog via de gratis infolijn 0800 76 101 of via de website www.samengaanwegroener.be. Dankzij de verschillende groepsaankopen van de provincie zijn al zo’n 123.000 gezinnen en bedrijven overgestapt van energieleverancier.   De gemiddelde besparing is berekend ten opzichte van een gewogen gemiddelde prijs die de vijf grotere energieleveranciers (ENGIE Electrabel, Eni, Essent, Lampiris, Luminus) momenteel vragen voor vergelijkbaar energieaanbod.

De redactie