Nieuws

Zwin Natuur Park orga­ni­seert fotowedstrijd

2022-03-08 00:00:00 - Zwin Natuur Park organiseert fotowedstrijd

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist organiseert van 14 maart tot en met 14 augustus de natuurfotografiewedstrijd ‘Het Zwin inspireert’.

De wedstrijd kadert binnen de tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’. Die is vanaf 25 juni te gast in het Zwin Natuur Park.

Toegankelijk voor iedereen

Iedereen kan deelnemen aan de wedstrijd. Er zijn twee leeftijdscategorieën: jonger dan 18 jaar en volwassenen. Bij de jongeren worden vijf winnaars aangeduid. De volwassen categorie is onderverdeeld in drie thema’s: dieren, planten en landschap. Per thema zullen er drie winnaars zijn.

Kandidaten mogen gebruik maken van zowel een smartphone of tablet als een professionele camera. De enige voorwaarde is dat de foto’s in het natuurpark of de onmiddellijke omgeving genomen zijn.

Tentoonstelling

De selectie van de foto’s gebeurt in twee fases. Eerst wordt een preselectie opgemaakt. Daarna buigt een internationale jury zich over de 200 mooiste foto’s.

De prijsuitreiking vindt plaats op 22 oktober in het Zwin Natuur Park. De winnende foto’s worden vanaf dan tot eind januari 2023 tentoongesteld in het bezoekerscentrum van het park.

De redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.