Nieuws

Tien pro­cent meer bezoe­kers voor Kunstenfestival

2018-09-03 00:00:00 - Tien procent meer bezoekers voor Kunstenfestival

In Watou is zondag de 38ste editie van het jaarlijkse Kunstenfestival afgesloten. De editie met als thema 'Over het verlangen en de troost' lokte deze zomer in totaal 23.000 bezoekers naar de deelgemeente van Poperinge.

Aan de hand van een essay van de Vlaamse schrijver Bernard Dewulf gingen ongeveer honderd artiesten aan de slag rond het thema 'ons verlangen en troost'. De kunstenaars nodigden met hun werken de bezoekers uit om even stil te staan bij die emoties. Poëzie en beeldende kunst stonden opnieuw centraal, maar Watou was dit jaar meer dan ooit een belevingsfestival. Het blijft de bedoeling van de organisatie om kunst op een toegankelijke manier tot bij de mensen te brengen.

Het Kunstenfestival opende op zaterdag 30 juni, verspreid over elf locaties. De nieuwe locatie in Poperinge stond helemaal in het teken van de Eerste Wereldoorlog. De stad Poperinge speelt trouwens ook een belangrijke rol in de financiering van het evenement. In 2016 viel het festival immers buiten het kunstendecreet, waardoor de organisatie op zoek moest naar nieuwe publieke en private partners.

Het festival lokte deze zomer 23.000 bezoekers naar Watou, een stijging van ongeveer 10 procent in vergelijking met vorig jaar. De organisatie is ook erg blij met de vaststelling dat steeds meer jongeren en mensen met kinderen de weg naar het festival vinden.

De 39ste editie van het Kunstenfestival start op zaterdag 29 juni en loopt tot zondag 1 september.

Belga