Nieuws

Sint-Michiel en de Draak blinkt weer op dak Pro­vin­ci­aal Hof Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het koperen beeld 'Sint-Michiel en de draak' staat terug op het dak van het Provinciaal Hof in Brugge. Het ziet er na restauratie weer nagelnieuw uit.

'Sint-Michiel en de Draak' ging in stukken van de top af, en ging naar het atelier voor herstel en restauratie. Het is ook opnieuw verguld met bladgoud, waardoor het vanaf vandaag weer schittert.

Het Provinciaal Hof in Brugge wordt al een tijdje gerestaureerd. De gevel is ondertussen gereinigd, het schrijnwerk is gerestaureerd, de voegen en de natuursteen hersteld. De werken gingen van beneden tot boven: nu het beeld van Sint-Michiel en de Draak terugkeert is het al uitkijken naar het einde van de restauratie van het Provinciaal Hof. De buitenkant moet in het najaar helemaal klaar zijn.

Op Openwervendag, dit jaar op 30 mei, zal je -digitaal- kunnen binnenkijken in het Provinciaal Hof en ook daar de werken binnen kunnen bekijken.

2021-05-18 00:00:00 - Sint-Michiel en de Draak blinkt weer op dak Provinciaal Hof Brugge - whatsapp_image_2021-05-18_at_12.23.45.jpeg
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse