Nieuws

Ruim 21.000 bezoe­kers voor Kun­sten­fes­ti­val Watou

Het Kunstenfestival in Watou heeft de voorbije twee maanden ruim 21.000 bezoekers naar de Westhoek gelokt.

Dat meldt de organisatie, die  tevreden terugblikt op de 37ste editie.

Het record van 24.000 bezoekers in 2016 werd niet gehaald, maar dat hoge aantal was vooral ingegeven door de donkere wolken die boven het festival hingen. Door het verlies van de Vlaamse werkingssubsidie dreigde Watou van de evenementenkalender te verdwijnen, maar uiteindelijk werd toch een oplossing gevonden voor 2017.

Deze zomer trokken dus 21.000 kunstliefhebbers naar Watou. Daarmee werd het vooropgestelde aantal van 18.500 bezoekers ruimschoots gehaald. De organisatie is dan ook, na een bijzonder moeilijk jaar, meer dan overtuigd van de kracht van het concept.

"We hebben begin dit jaar natuurlijk wel eens aan opgeven gedacht", zegt Jan Moeyaert, intendant van vzw Kunst. "De doorstart verliep bijzonder moeizaam en traag en dat vrat energie. Energie die we in de eerste maanden van dit jaar normaal gezien al moesten kunnen steken in de concrete realisatie van de 37ste editie. Maar vandaag zijn we natuurlijk bijzonder blij dat we, mede dankzij de steun van onze partners, hebben doorgezet. Kunstenfestival Watou blijkt duidelijk een begrip te zijn geworden en het publiek is enthousiast over ons belevingsfestival. En daarvoor doen we het natuurlijk."

Er werd overigens al een financiële regeling uitgewerkt in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) zodat Watou de komende jaren zeker een vervolg krijgt.

Belga
Ben Storme