Prijs Wivi­na Demees­ter kleurt opval­lend West-Vlaams

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De provincie West-Vlaanderen, de stad Diksmuide en de gemeente  Wevelgem  hebben  de prijs Wivina Demeester voor Excellent bouwmeester schap gewonnen.

Dat is een jaarlijkse prijs van het atelier van de Vlaamse Bouwmeester,  en die kleurt dit jaar dus opvallend West-Vlaams.

De stad Diksmuide krijgt de titel van laureaat voor de renovatie van het stadhuis en de dienst toerisme. Die renovatie moet de dienstverlening en de toegankelijkheid van de gebouwen verbeteren. De herinrichting gebeurde volgens de jury op een intelligente en efficiënte manier.

Het project Zwin Natuurpark  van de provincie, met een gloednieuw  bezoekerscentrum, kon de jury bekoren omdat het geheel goed geïntegreerd is in het vlakke natuurlandschap. De eenduidige vormgeving en de keuze van materialen met hout en beton zorgen voor een fijngevoelige architectuur. 

In de categorie ‘Kunst in Opdracht’ is de gemeente Avelgem de enige laureaat voor de artistieke transformatie van de kerk van Bossuit.  De jury waardeert de gedrevenheid van de gemeente. Volgens het voorstel van de kunstenaar Ellen Harvey is de kerk gestript en tot een gecontroleerde ruïne omgevormd. De nieuwe bestemming van de kerk geeft volgens de jury een nieuwe impuls aan het dorp.  

Karl Vandenberghe

karl.vandenberghe@focus-wtv.be

Karl Vandenberghe

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.