Nieuws

Orga­ni­sa­to­ren Kun­sten­fes­ti­val Watou heb­ben er veel zin in

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De intendant van het Kunstenfestival van Watou, Jan Moeyaert van de vzw Kunst, reageert opgelucht nu er een overeenkomst is voor het voortbestaan van het festival.

Toch voor minstens drie jaar. Vorig jaar raakte bekend dat het festival niet meer op subsidies kon rekenen.  Maar nu komen de stad, de provincie en de Vlaamse Gemeenschap met vers geld over de brug.  Zij engageren zich nu samen voor €350.000, ongeveer de helft van het totale organisatiebudget van een editie van het Kunstenfestival. De overige middelen die nog nodig zijn om het Kunstenfestival te organiseren, haalt vzw Kunst uit eigen inkomsten. Onder andere via een crowdfunding-actie die vorige zomer werd gestart. Vandaag staat de teller op €24.000 en de actie loopt nog tot eind maart.

Veel goesting

“De onzekerheid van het voorbije jaar woog zwaar en zorgde er zelfs voor dat de helft van ons team, dat eigenlijk al veel te klein was, wegviel", zegt Moeyaert. "Naast de zoektocht naar geld moesten we dus ook op zoek naar nieuwe medewerkers. Wat niet evident is als je zelf geen zekerheid hebt over het voorbestaan van je organisatie. Maar vandaag staan we er, na een lange periode van onderhandelingen, eindelijk terug. Het team werd aangevuld met enkele enthousiaste mensen, de financiële situatie lijkt in orde te komen en ook inhoudelijk ziet het er goed uit". Met ‘over alleenigheid en ondragelijke eenzaamheid’ als rode draad werkt de vzw Kunst dit jaar opnieuw rond een actueel en verbindend thema. "Het wordt hard werken, maar we hebben genoeg ervaring en goesting in huis om er helemaal voor te gaan.”

De redactie