Nieuws

Opnieuw inter­na­ti­o­nals op streetart­fes­ti­val in Oostende

2022-03-22 00:00:00 - Opnieuw internationals op streetartfestival in Oostende

Voor de zevende editie van het streetartfestival 'The Crystal Ship' ontvangt Oostende twaalf (inter)nationale artiesten. In totaal zullen er meer dan 70 muurtekeningen te bewonderen zijn.

Vanaf 28 maart gaat de zevende editie van het kunstenfestival The Crystal Ship van start in Oostende. Twaalf artiesten van verschillende uithoeken over de wereld gaan er aan het werk om nieuwe muurschilderingen te maken of uit te pakken met sprekende kunstinstallaties. Na deze editie zullen er in totaal meer dan 70 grote murals zijn. Nieuw dit jaar is de interactieve workshop voor bezoekers tijdens Painting Nights, een samenwerking met Kunstwerkt.

Kunstenparcours

Het kunstenfestival vindt jaarlijks plaats. Internationale en nationale artiesten creëren kunstinstallaties en muurschilderingen met de stad als canvas. Die nieuwe creaties vervoegen telkens de kunstwerken van eerdere edities en vormen zo een gratis kunstenparcours. “Sinds de start van The Crystal Ship hebben al honderdduizenden bezoekers de wandeling en fietsroute gevolgd. Op vandaag is het nog altijd de meest gestelde vraag bij de balie van Toerisme Oostende”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

Tussen 28 maart en 9 april komen artiesten zoals Aheneah, Ampparito & Franco Fasoli nieuwe muurschilderingen maken. Vanaf 9 april zijn alle werken klaar en worden ze officieel voorgesteld aan het grote publiek.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere