Nieuws

Kur­saal bouwt cen­tra­le hal om tot concertzaal

2020-07-10 00:00:00 - Kursaal bouwt centrale hal om tot concertzaal

Het is vier maanden geleden dat er nog live muziek weerklonk in het Kursaal in Oostende. Het live circuit werd als eerste sector volledig stopgezet door Covid-19 en zal ook als laatste in volle setting kunnen herstarten.

In het Kursaal is een concept uitgewerkt waarbij de multifunctionele zaal, de Erehal, zal omgebouwd worden tot een concertzaal met een gezellige en veilige setting voor zowel artiest als publiek tot max 200 personen in augustus. “Zo dragen wij ons steentje bij tot de heropstart van het live circuit en kunnen wij op het moment van het eerste concert, na 5 maanden de deuren terug openen voor onze fans en kan het Kursaal team terug doen wat ze het best en het liefst doen: organiseren en samen met de artiesten het publiek een onvergetelijk avondje uit bezorgen”, zegt burgemeester en voorzitter VZW Kursaal, Bart Tommelein.

Concerten in een intieme setting

De Erehal wordt omgebouwd naar een gezellige ruimte. Een black box met aangepaste verlichting en gezellige zithoeken met tafeltjes gaan het decor vormen van deze voorstellingen, met een maximum van 200 toeschouwers die elk in hun eigen bubbel, veilig en gezellig kunnen genieten van het spektakel. Onder meer Bart Herman, Mama’s Jasje, Lady Linn en Stan van Samang staan op het programma. “Er werd bewust gekozen om ook concerten te programmeren tijdens de week om zo de drukte te spreiden in de zomerperiode”, zegt Peter Craeymeersch, Directeur Toerisme Oostende en Kursaal Oostende.

Ben Storme