Nieuws

Kun­sten­fes­ti­val Watou gaat dit jaar niet door

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het stadsbestuur van Poperinge heeft beslist om het Kunstenfestival Watou 2020 deze zomer niet te laten doorgaan.

De recente coronarichtlijnen vanuit de federale overheid bieden geen duidelijk antwoord op de vraag of het festival wel zou mogen doorgaan. Een echt massa-evenement is het niet echt, anderzijds is het nog helemaal niet duidelijk wat er deze zomer wel zal mogen en wat niet.

Daarnaast zijn er ook praktische problemen. Zo is het niet zeker dat een aantal internationale kunstenaars hier tijdig kunnen geraken om hun werk (af) te maken. Het stadsbestuur nam daarom de onvermijdelijke beslissing om de editie van 2020 te verplaatsen naar de zomer van 2021. Het onderzoekstraject onder het mentorschap van Koen Van Mechelen, waarvoor 220.000 euro subsidie is goedgekeurd, schuift ook een jaar op.

Schepen Loes Vandromme: "Chantal Pattyn, Benedicte Goesaert en Peter Verhelst zullen ondertussen samen met de aangeschreven kunstenaars en dichters de 40ste editie van het kunstenfestival verder vorm geven, zodat de zomer van volgend jaar een echt feest van de kunst en de poëzie kan zijn. Het stadsbestuur bekijkt samen met zijn partners ook hoe het dit jaar de zomer in Watou en Poperinge toch wat extra glans kan geven en toch die schoonheid van het kunstenfestival in een of andere vorm naar de Westhoek kan brengen."

Ben Storme