Nieuws

Film­fes­ti­val Oos­ten­de pas begin maart, ondanks her­o­pe­ning bioscopen

2021-12-30 00:00:00 - Filmfestival Oostende pas begin maart, ondanks heropening bioscopen

De bioscopen mogen weer open. Goed nieuws zou je denken voor het het Filmfestival Oostende. Maar de organisatie heeft donderdag beslist om de editie uit te stellen tot begin maart 2022.

Na het vorige overlegcomité had artistiek directeur van het Filmfestival Oostende, Peter Craeymeersch, al laten weten dat het festival zou uitgesteld worden. "We starten met organiseren van zodra de filmzalen open mogen." Maar niets is minder waar, nochtans is die heropening van de cinema's en cultuursector nu wel een feit.

"Vandaag hebben we de knoop doorgehakt om FFO begin maart te laten doorgaan", laat Peter Craeymeersch weten aan Focus-WTV. Het filmfestival stond normaal gepland van 21 tot en met 29 januari. De oprukkende omikronvariant zorgt bij de organisatie voor te veel onzekerheden: "Een uitgebreid overleg met alle betrokken partijen en een analyse van de huidige situatie wijzen echter uit dat een negendaags filmfeest in januari te risicovol is. Experten geven aan dat omikron een vijfde golf kan veroorzaken, met een piek rond de oorspronkelijke periode van het festival."

Lees ook:

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere