Nieuws

Ensor­jaar: Van ten­toon­stel­lin­gen tot Ensorboterkoeken”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Volgend jaar is het exact het 75 jaar geleden dat kunstenaar James Ensor overleed in Oostende. Daarom pakt Oostende uit met een stadsfestival over zijn beroemdste schilder.

 Er komen zes grote tentoonstellingen. Maar er zullen ook Ensorboterkoeken zijn en ook de sport stapt mee in de Ensorboot. 

Wim Vanseveren, intendant Ensor 2024 Oostende: "Het is een stadsfestival. Je merkt dat alle sectoren deelnemen. Kunst, MuZEE, cultuur, culturele verenigingen. toerisme, handel en horeca. Het fijne is dat die allemaal even sterk een bijdrage leveren. En dat is iets wat mij op een buitengewoon aangename manier overrompelt".

Oostende lanceerde een oproep om projecten in te dienen. Uit 125 inzendingen zijn er 80 geselecteerd. Oostende trekt hiervoor 600.000 euro uit. Bart Plasschaert, schepen van cultuur Oostende: "Het aanbod is gigantisch divers. Er zijn scholen die ingediend hebben. Kleine verenigingen, een sportvereniging, een jeugdbeweging. Op die manier zullen we er ook elke Oostendenaar in betrekken. "

Ensor zal ook opduiken in het straatbeeld. Er komt een beeld aan het station. En ook het streetartfestival The Crystal Ship gaat aan de slag met het werk 'De Baden van Ensor'.

2023-09-19 00:00:00 - Ensorjaar: "Van tentoonstellingen tot Ensorboterkoeken" - 234_bb_quoffensormiddag.jpg
Redactie