Nieuws

Duit­se archi­tec­ten bou­wen nieu­we cultuurfabriek

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De nieuwe cultuurfabriek op de site van de voormalige drukkerij Strobbe in Izegem zal ontworpen worden door het Duitse architectenbureau Bel Soziëtat.

Het wordt daarin ondersteund door Bureau Bouwtechniek uit Antwerpen.  Straks moeten de kunstacademie Art'Iz, de bibliotheek, het stadsarchief en de heemkundige kring Ten Mandere daar een onderdak vinden.

"De aanpak van het Duits-Belgische bouwteam draagt onze voorkeur weg", zegt schepen van patrimonium Caroline Maertens.  "De ontwerpen zijn uitgegaan van de kwaliteiten van het huidige gebouw. "We zijn ervan overtuigd dat het team zal beantwoorden aan onze vragen zoals een perfecte akoestiek, duurzame technieken, nuchtere architectuur en een bijna-energieneutraal gebouw".  De site moet tegen 2024 klaar zijn, Izegem maakt er 13,5 miljoen voor vrij.

Izegem zoekt naam

Voor de nieuwe site zoekt het stadsbestuur nog een klinkende naam. Voorstellen kunnen tot 1 november ingediend worden via wedstrijd@izegem.be, met vermelding van jouw contactgegevens en een motivering van het voorstel.

Lees ook:

 

De redactie