Nieuws

De Scha­kel wil Rode Kruis steunen

2015-09-18 00:00:00 - De Schakel wil Rode Kruis steunen

Cultuurcentrum De Schakel in Waregem wil 10.000 euro inzamelen voor het programma van het Rode Kruis, "Ik zoek mijn mama".

Zo wil het cultuurcentrum aansluiten bij het clusterfestival ‘Moeders’, die in het najaar het moederschap voorbij de roze wolk trekt en aspecten van het ouderschap belicht die heel wat minder rooskleurig zijn.

De Schakel wil daarom ook een inzamelactieopzetten, en de centen geven aan een programma dat vluchtelingen helpt familieleden op te sporen die ze kwijt geraakt zijn in de vaak chaotische omstandigheden waarin zij hun thuis hebben moeten verlaten.

De ambitie is om tienduizend euro in te zamelen. De Schakel heeft ruim tweeduizend abonnees, maal vijf euro maakt tienduizend euro, geld dat naar het Rode Kruis zal gaan.

De Schakel past ook het eigen programma aan: Het filmseizoen wordt op 28 september niet zoals aangekondigd geopend met de film Far from the Madding Crowd maar wel met Dheepan. Deze film vertelt het hartverscheurende verhaal van drie Sri Lankese mensen die de oorlog en de daarbij horende uitzichtloze situatie in hun land ontvluchten en gevuld met hoop op een beter leven in Frankrijk terecht komen. Ook de opbrengst van de filmavond gaat integraal naar de inzamelactie.

De redactie