Nieuws

Alcat­raz Fes­ti­val in vol­le opbouw

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Morgen gaat het Hard Rock en Metalfestival Alcatraz in Kortrijk van start. Maar de opbouw werd de voorbije dagen door een verzengende hitte geteisterd en vandaag dan weer door felle regen. 

Met Status Quo, LImp Bizkit en Epica heeft het festival toch weer enkele toppers op het hoofdpodium. Alcatraz verwacht zo’n 10.000 bezoekers per dag. Maar de opbouw werd de voorbije dagen door een verzengende hitte geteisterd en vandaag dan weer door felle regen. Maar de show must go on, want morgen gaan de deuren open en dan moet alles klaar zijn, ook de decors en de aankleding, want daarin onderscheidt Alcatraz zich van veel andere festivals.

Vrijwilligers

Veel festivals hebben het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden die de handen uit de mouwen steken, maar Alcatraz is daar een uitzondering op. Vrijwilliger Chris Masquelin: "Ik denk dat het een kwestie is van een klein beetje gek te zijn. We zijn een aantal jaren samen met een groep vrijwilligers, onze anciens. Samen hebben wij afgezien want het was 37 graden hier op het terrein. Maar ons doel is dat er een festival kan doorgaan waar we graag bij zijn".

 

Stefaan Six