Nieuws

900 fans en vrien­den nemen afscheid van Wil­ly Willy

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Aalst nemen fans en sympathisanten afscheid van Oostendenaar Willy Lambregt, beter bekend als Willy Willy. De plechtigheid werd bijgewoond door een 900-tal vrienden en sympathisanten.

Ook bekende vrienden als Jan Hautekiet spreken over de overleden gitarist van The Scabs. "Je was Rock 'n Roll", klinkt het.

De muzikale plechtigheid begint met een eerbetoon van zanger Patrick Riguelle. Ook Dani Klein, de zangeres van Vaya Con Dios, zingt tijdens de ceremonie in Crematorium Siesegem in Aalst en ook Arno draagt een nummer op aan de rockster die eind vorig jaar nog een lifetime achievement award ontving op de Mia's.

"Te hard geleefd"

"Sommigen zeggen dat je te hard hebt geleefd", vertelt Houtekiet. "Maar volgens mij is graag leven nog steeds niet strafbaar." Lambregt is in 1959 geboren en verloor vorige week woensdag een maandenlange strijd tegen kanker. Een man met een notoire afkeer van alles wat naar autoriteit ruikt en onlosmakelijk verbonden met de Diestse (punk)rockgroep The Scabs.

Al bevat zijn palmares nog heel wat andere muzikale initiatieven. Zijn pseudoniem dankte Lambregt aan Arno (Hintjens), die in 1981 de song "Willy" aan hem opdroeg. Willy Willy's carrière begon in 1983, toen Marcel Vanthilt hem bij Arbeid Adelt vroeg, ter vervanging van Luc Van Acker. Drie jaar later vormde hij met Dani Klein Vaya Con Dios.

Bekijk ook

Belga
Ben Storme