Champignonballetjes met yoghurt en munt
Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.
Ben je op zoek naar inspiratie voor op de aperitieftafel? Deze vegetarische balletjes met een frisse dipsaus worden vast door het hele gezin gesmaakt!
Ingrediënten
- 400 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 40 gram hazelnoten
- 1 ei
- Takje verse peterselie
- 50 gram paneermeel + 20 gram
- 40 gram geraspte kaas
- Peper en zout
- Klein scheutje olijfolie
- Griekse yoghurt met verse munt als dip
Bereiding
- Snijd de champignons en knoflook in plakjes en verhit olie in de pan.
- Bak de knoflook met de champignons een zevental minuten totdat het vocht grotendeels verdampt is.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de champignons even op wat keukenpapier zodat het resterende vocht weg kan trekken.
- Stop de champignons in een keukenmachine en voeg de hazelnoten en peterselie toe. Maal het geheel fijn.
- Voeg het ei, de geraspte kaas en 50 gram paneermeel toe en schep er doorheen.
- Laat het mengsel een half uur opstijven in de koelkast (zo zal je gemakkelijker balletjes kunnen draaien).
- Bestrooi een bord met het resterende paneermeel (20 gram).
- Draai balletjes van het champignonmengsel.
- Rol de balletjes door het paneermeel.
- Bak de balletjes ongeveer 5 minuten in een koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
- Serveer de balletjes met een frisse dipsaus van yoghurt en fijngehakte munt.
Smakelijk!
Isabelle Uselli
Isabelle Uselli