Champignonballetjes met yoghurt en munt
Ben je op zoek naar inspiratie voor op de aperitieftafel? Deze vegetarische balletjes met een frisse dipsaus worden vast door het hele gezin gesmaakt!
Ingrediënten
- 400 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 40 gram hazelnoten
- 1 ei
- Takje verse peterselie
- 50 gram paneermeel + 20 gram
- 40 gram geraspte kaas
- Peper en zout
- Klein scheutje olijfolie
- Griekse yoghurt met verse munt als dip
Bereiding
- Snijd de champignons en knoflook in plakjes en verhit olie in de pan.
- Bak de knoflook met de champignons een zevental minuten totdat het vocht grotendeels verdampt is.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de champignons even op wat keukenpapier zodat het resterende vocht weg kan trekken.
- Stop de champignons in een keukenmachine en voeg de hazelnoten en peterselie toe. Maal het geheel fijn.
- Voeg het ei, de geraspte kaas en 50 gram paneermeel toe en schep er doorheen.
- Laat het mengsel een half uur opstijven in de koelkast (zo zal je gemakkelijker balletjes kunnen draaien).
- Bestrooi een bord met het resterende paneermeel (20 gram).
- Draai balletjes van het champignonmengsel.
- Rol de balletjes door het paneermeel.
- Bak de balletjes ongeveer 5 minuten in een koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
- Serveer de balletjes met een frisse dipsaus van yoghurt en fijngehakte munt.
Smakelijk!
Isabelle Uselli
Isabelle Uselli