Tendens

Alco­hol­vrij popu­lair­der dan ooit

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Als je de term alcoholvrij hoort, denk je misschien aan saai, smakeloos en duur. Gelukkig is dat ondertussen achterhaald. Alcoholvrije dranken winnen snel aan populariteit. Mensen staan er steeds meer voor open om een alternatief van hun favoriete wijn of bier te proeven. Bovendien experimenteert de drankenmarkt met nieuwe technieken om de kwaliteit van alcoholvrije dranken te verbeteren. Isabel Boons en sommelier Alexander De Beck hebben de perfecte gids alcoholvrije drankjes uitgebracht.

Alcoholvrije drankjes hoeven niet gewoontjes te zijn. Je kan je gasten meer voorschotelen dan alleen een fruitsapje. Mensen stellen zich tegenwoordig open om nieuwe en smaakvolle drankjes te proeven. Daarom brachten Isabel Boons en sommelier Alexander De Beck het boek Alcoholvrij, De Complete Gids uit. Daarmee willen ze aantonen dat alcoholvrije dranken toch lekker kunnen zijn. Nieuwe bieren, wijn, sparkling tea’s,...: je vindt ze allemaal in dit boek. “Vandaag is het hip om thuis iets alcoholvrij te kunnen serveren”, zegt Isabel.

Volgens Alexander kan je alcoholische en non-alcoholische dranken perfect combineren: “Wereldwijd groeit de markt voor alcoholvrije dranken. Dat zal niet meer afnemen maar toenemen.

Vroeger werden non-alcoholische dranken simpelweg gemaakt door de alcohol uit het oorspronkelijke product te verwijderen. Tegenwoordig gaan producenten meer op zoek naar manieren om het productie- en destillatieproces te verbeteren om zo een kwalitatieve drank te kunnen bieden. Deze dranken worden bijvoorbeeld niet gesuikerd of verzuurd. “Vandaag kunnen we denk ik bij 90% van de gerechten een mooi alternatief serveren in plaats van alcohol,” zegt Alexander.

Alcoholvrij, De Complete Gids

Foto alcoholvrij

Van bier, wijn, tot spirits: voor alles bestaan er tegenwoordig alcoholvrije alternatieven. In Alcoholvrij, De Complete Gids geven Isabel Boons en Alexander De Beck een overzicht van de momenteel verkrijgbare alcoholvrije dranken van hoge kwaliteit. Het boek geeft een inkijkje in het productieproces, de smaak en de combinaties. Bovendien leert het je bewust om te gaan met alcohol. 

Sander Van Nieuwenhuyse